Picnic mag producten voorlopig uit Duitsland halen

Picnic mag producten voorlopig uit Duitsland halen

Onlinesuper Picnic mag voorlopig producten uit Duitsland verkopen aan Nederlandse klanten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft de onlinesupermarkt de tijd om met Nederlandstalige etiketten te komen. 

Sinds begin dit jaar verkoopt de onlinesupermarkt goedkopere alternatieve producten vanuit Duitsland. Het gaat bijvoorbeeld om voedingsproducten zoals potjes appelmoes van Hak en Nutella-chocoladepasta, maar ook om deodorant van Nivea. 

Volgens de NVWA schrijft de wet voor dat een Nederlands etiket moet staan op de producten die in de (online) schappen liggen. “Logistiek gezien zitten daar haken en ogen aan”, aldus een woordvoerder tegenover RetailTrends. “We zijn in gesprek geweest met Picnic en hebben hen de tijd gegeven om de etiketten aan te passen.” 

Picnic geeft aan dat er met de producten zelf niets mis is, en dat de producten in heel Europa mogen worden verkocht. “Mits dus in Nederland met een Nederlandstalig etiket. Volgens de autoriteit is Picnic achter de schermen bezig de etiketten aan te passen. “We blijven in de gaten houden of Picnic dit wel gaat doen."

Reacties 3


Arie Feenstra 25 mei, 11:56

Wat toch een burocraten die nvwa. Als je ze aanspreekt op hun gebrek aan oplettendheid hebben ze altijd hun woordje klaar, van er zijn geen klachten. Maar als ze zich ergens op vastpinnen zonder echte klachten, dan gaan ze tot het gaatje door om hun zin te krijgen. Jemig, er zijn wel zwaardere delicten waar ze zich mee bezig kunnen houden, dat een simpel potje appelmoes met Duits etiket. Alsof er mensen zijn die dat etiket lezen.


R Joris 26 mei, 15:56

Wat een onzinnige actie. Alsof iemand het etiket ooit leest!
De mensen die werken voor het nvwa worden door ons betaald! Ophouden met deze onzinnige acties. Zorg dat de prijzen in Nederland net zo laag worden als in Duitsland!!!!


Leonard Van Liere 28 mei, 22:26

Onzin, de mensen van nvwa zijn altijd te laat, hebben nooit tijd, zitten altijd te slapen en zijn zo een echt ouderwets ambtenarenbolwerk. Als de wet Nederlandse etiketten voorschrijft dan is gedogen gewoon idioot. De bezem door de nvwa zou door een politieke partij in ganggezet moeten worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!