Uniqlo ontkent verkoop Russische activiteiten 

Uniqlo ontkent verkoop Russische activiteiten 

Uniqlo ontkent dat het zijn Russische activiteiten wil verkopen. Dat schrijft moederbedrijf Fast Retailing in een statement

Eerder deze week vertelde vice-minister van Industrie en Handel, Victor Yevtukhov, dat het bedrijf Rusland volledig verlaat. Daarmee zou de weg vrijgemaakt zijn voor de verkoop van de Russische tak van het bedrijf. De uitspraken werden vermeld in het dagblad Izvestia. Ook meldde Yevtukhov daar dat er nog geen koper was gevonden. 

Net als veel andere internationale retailers kondigde de ceo van moederbedrijf Fast Retailing vorig jaar maart aan de activiteiten in Rusland op te schorten, na de aanval van Rusland op Oekraïne. Het Japanse kledingmerk had destijds vijftig winkels in Rusland. 

Fast Retailing, het moederbedrijf van Uniqlo, reageerde eerder niet op een verzoek van persbureau Reuters om commentaar. Nu ontkent het de plannen om de Russische activiteiten van het modemerk te verkopen in een verklaring op de website. Daarin staat ook dat de huidige situatie onveranderd blijft. Het bedrijf zegt de situatie ‘nauwlettend’ in de gaten te houden en op basis daarvan beslissingen te nemen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!