Strengere regels voor buitenlandse webshops

Strengere regels voor buitenlandse webshops

Het ministerie van EZK kondigt strengere regels aan voor buitenlandse webshops. Door aansprakelijkheid te verplichten, wil het ministerie veiligere producten garanderen en oneerlijke concurrentie voor Nederlandse webwinkels tegengaan.

Minister Micky Adriaansens stelt het vanaf eind 2023 verplicht voor buitenlandse webshops om iemand aansprakelijk te stellen. Zo zou er voor ieder product een verantwoordelijke fabrikant of persoon moeten zijn binnen de EU.

Volgens het ministerie zijn aangescherpte regels nodig, omdat in landen buiten de EU andere regels gelden op het gebied van productveiligheid. Zodra producten onveilig blijken, moeten alle webshops - ook uit Azië of de Verenigde Staten - de producten offline halen. 

Naast onveilige situaties voor consumenten levert dit ook oneerlijke concurrentie op voor Nederlandse webwinkels. “De nieuwe regels zijn voor Nederlandse ondernemers die zich wel aan veiligheidsregels voor producten houden”, aldus Adriaansens. 

Het ministerie stelt de regels niet alleen verplicht voor webshops: ook fysieke winkels moeten zich er vanaf december aan houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!