Carpetright-eigenaar koopt UK Flooring Direct

Carpetright-eigenaar koopt UK Flooring Direct

Een dochteronderneming van Carpetright-eigenaar Nestware Holdings heeft de online vloerenspecialist UK Flooring Direct overgenomen. 

De etailer is overgekocht door Keswick Flooring, een dochteronderneming van Nestware Holdings. UK Flooring Direct heeft 85 medewerkers, zij behouden allemaal hun baan. Dat meldt The Retail Gazette. 

Keswick-topman James Davey: “Deze overname brengt twee krachtpatsers van de online vloerendetailhandel samen, waardoor een entiteit ontstaat die goed gepositioneerd is om te profiteren van de veranderende markttrends op het gebied van gemak, service en waarde.”

In 2019 nam Meditor, de grootste aandeelhouder van Carpetright en het moederbedrijf van Nestware, een schuldenlast van omgerekend 45 miljoen euro over van de vloerenspecialist. Het Britse Carpetright had het al tijden moeilijk en had meer financiële armslag nodig om een ommekeer te maken. 

Ook was het al langere tijd bezig met een herstructuering. Meditor en andere aandeelhouders pompten al ruim 66 miljoen in de formule en meer dan negentig winkels werden gesloten. 

In totaal telt Carpetright meer dan 500 winkels. Daarvan zijn er 88 in gevestigd in Nederland en 22 in België. Het merendeel bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. 
 

In 2022 was Gideon Tienkamp, algemeen directeur van CarpetRight, te gast bij de RetailTrends Podcast. Daar sprak hij over zijn retaillessen die hij leerde bij onder meer Kijkshop, Pandora en Flying Tiger Nederland. Nog geen member? Kijk hier voor de mogelijkheden.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!