Albert Heijn is gestopt met onlineverkoop van tabak 

Albert Heijn is gestopt met onlineverkoop van tabak 

Albert Heijn stopt per 1 januari met de verkoop van tabaksproducten in de supermarkten. Online is de verkoop al aan banden gelegd: sinds vorige week is er geen rookwaar meer te koop in de webshop. 

De supermarktketen van Ahold Delhaize zegt voorstander te zijn van de beweging naar een rookvrije generatie. Albert Heijn stopt hierom eerder met de verkoop van tabak in de winkel dan het wettelijke verbod ingaat per 1 juli 2024. Ook is de verkoop van tabak via de webshop al eerder gestopt: vanaf 1 juli is de rookwaar niet meer online te verkrijgen.

Vorig jaar begon het supermarktconcern al met het testen van tabaksloze winkels. In het nieuwe winkelconcept konden klanten vanaf september 2022 al geen tabaksproducten meer krijgen. Dat heeft veel impact op de winkel, zegt de keten.
 

In de strijd om Nederlanders te laten stoppen met roken, moeten supermarkten hun duit in het zakje doen. Vanaf volgend jaar moeten ketens alle tabaksproducten uit de winkel hebben geband. In dit artikel gaat Erik Hemmes in op de effecten voor supermarkten.
Geen member? Dit zijn de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!