Lidl gaat verspilling tegen met groente- en fruittasje

Lidl gaat verspilling tegen met groente- en fruittasje

Lidl komt met een tasje met groente en fruit om voedselverspilling tegen te gaan. In de zak zitten groentes en fruit die anders weggegooid zouden worden, maar nog goed zijn voor consumptie. 

De groente- en fruittasjes kunnen niet worden gereserveerd. De tassen worden dagelijks aangeboden, op basis van hoeveel groente en fruit er beschikbaar is. In de tas zit gemiddeld zo’n vier kilo aan groente en fruit.

“Voor 3 euro haalt onze klant met de tas een gezonde maaltijd in huis en gaan we gezamenlijk op deze wijze voedselverspilling tegen. Een ‘win win’. Daarnaast gaan de groente- en fruitdonaties aan Voedselbanken Nederland gewoon door”, zegt Esmeé van Veen, duurzaamheidsmanager bij Lidl.

Met het nieuwe initiatief stopt ook de samenwerking met Too Good To Go. De supermarkt verkocht naar eigen zeggen de afgelopen drie jaar bijna twee miljoen voedselboxen via de app. 

Eerder lanceerde de supermarktketen al de verspil-mij-niet-stickers. Producten die bijna over de datum zijn, worden daarmee verkocht voor 25 cent. Maar ook vlees, vis en vegetarische producten worden zo aan de man gebracht voor vijftig cent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!