Goodwill en voorraden van Myomy zijn verkocht 

Goodwill en voorraden van Myomy zijn verkocht 

De curator zegt tegen RetailTrends nog geen uitspraken te kunnen doen over wie de koper is. 

De goodwill, de voorraden en het inventaris van het failliete tassenmerk Myomy zijn verkocht. Het is nog niet bekend door wie de rechten zijn gekocht; de curator zegt tegen RetailTrends hier (nog) geen uitspraken over te kunnen doen. 

Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curator Jeroen Rouers. Na enig onderhandelen en ‘met instemming van de pandhouder’, zijn de goodwill, de voorraden en de inventaris verkocht aan de bieder met het beste bod, van circa 76.000 euro. “Het is aan de koper zelf, om te bepalen of het merk zelfstandig zal worden voortgezet.” Wie die koper is, is nog niet duidelijk. 

Myomy ging in maart failliet. Tegenslagen van de coronapandemie hebben onder meer geleid tot het faillissement. Winkels waren in 2020 en 2021 bij elkaar een jaar dicht, terwijl het duurzame tassenmerk voor 84 procent van de omzet afhankelijk was van fysieke winkelaankopen. 

Dat bevestigen de cijfers uit het financiële verslag. Sinds 2019 liep de omzet geleidelijk steeds verder terug, van 1,52 miljoen euro tot 767,5 duizend euro. Ook blijft er een NOW-schuld over, die nog moet worden terugbetaald. 

Myomy had een winkel in de Negen Straatjes. Op de datum van het faillissement was er sprake van een huurachterstand van circa drie maanden (zo'n 9.000 euro in totaal). De huurovereenkomst is inmiddels beëindigd. 

Het personeelsbestand is het afgelopen jaar met de helft verkleind van twaalf tot zes personeelsleden. Zij zijn in maart ontslagen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!