Delhaize-medewerkers krijgen opnieuw stakingsverbod rond Brussel

Delhaize-medewerkers krijgen opnieuw stakingsverbod rond Brussel

Vakbonden en stakende medewerkers van Delhaize krijgen een boete opgelegd van 500 euro per klant die door de acties niet een supermarkt kan bereiken. De rechtbank in Brussel heeft het bevel uitgevaardigd nadat maandag 18 supermarkten gesloten bleven door stakingsacties, melden Belgische media.

"Wij erkennen het recht op staken, maar de toegang tot de winkels moet te allen tijde vrij blijven", aldus een woordvoerder tegenover de Belgische omroep Bruzz. "Onze klanten rekenen op ons voor hun dagelijkse boodschappen, maar ook onze leveranciers delen in de klappen als zij hun producten niet kwijt geraken."

Het bevel is een reactie op de stakingsacties van afgelopen maandag. Nadat het vorige stakingsverbod na een maand afliep, hervatten vakbonden en medewerkers direct hun blokkades. 18 van de 22 winkels in en rond Brussel bleven die dag gesloten

Aanleiding voor de stakingen is het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen. Vakbonden zijn bang dat dit banen gaat kosten, en organiseren stakingsacties sinds maart dit jaar. Ondanks de protesten is de supermarktketen voornemens zijn plannen door te zetten. Inmiddels hebben 400 kandidaten zich gemeld als franchisenemers voor de winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!