Odin ziet ruimte voor 50 vestigingen in Nederland

Odin ziet ruimte voor 50 vestigingen in Nederland

"Met twee á drie winkels per jaar zetten we liever in op geleidelijke groei", vertelt algemeen directeur Merle Koomans aan RetailTrends.

Odin heeft in een jaar tijd zijn winkelbestand uitgebreid tot 36 vestigingen en 2 dc’s in Nederland. De biologische supermarktketen ziet nog voldoende ruimte om door te groeien tot zo'n 50 winkels in totaal, vertelt algemeen directeur Merle Koomans aan RetailTrends. 

De coöperatie pluste tussen augustus 2022 en 2023 met 8 supermarkten. "Dat is best veel voor ons", vertelt Koomans. Ze ziet nog voldoende mogelijkheden om door te groeien, "maar niet per se in het tempo van de afgelopen maanden. Met twee á drie winkels per jaar zetten we liever in op geleidelijke groei. Daarmee kunnen we een stabiel inkoopsysteem creëren voor onszelf." 

Odin heeft niet de ambitie om ‘echt heel groot’ te worden. Daarom denkt de biologische coöperatie ook aan zo'n 50 locaties, al is dat aantal niet in beton gegoten. "Het gaat niet om een precies aantal winkels, maar we hebben wel een bepaald volume voor ogen waarvan we denken dat dat goed is voor het borgen van inkoopafspraken." De algemeen directeur streeft er niet naar om zo snel mogelijk op maximale grootte te zitten. "Het moet echt organisch gaan."

Biowinkels overnemen
Naar welke locaties Odin op zoek is, geeft Koomans nog niet prijs. "We hebben wel een wensenlijst, maar het gaat echt om een balans. We staan open voor overnames van bestaande winkels, als anders het aanbod in die regio verdwijnt. Maar we gaan niet een hele nieuwe winkel neerzetten als daar al jaren een andere biowinkel zit. We hebben geen zin om met collega's te concurreren."

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!