‘MediaMarkt wil 9 BCC-winkels overnemen’

‘MediaMarkt wil 9 BCC-winkels overnemen’

MediaMarkt heeft serieuze interesse in de overname van 9 BCC-winkels. De elektronicaketen is in vergevorderde gesprekken met de curatoren.

Dat blijkt uit een intern bericht aan personeel van BCC, ingezien door RTL Nieuws. Over de specifieke filialen wordt nog gespeculeerd, maar de interesse is er in ieder geval voor Amsterdam, Hilversum, Barendrecht, Beek, Beverwijk, Delft, Muiden, Nijmegen en Zoeterwoude.

In de 9 mogelijk overgenomen winkels zou MediaMarkt proberen om zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Dit is de elektronicaketen overigens niet verplicht te doen.

De interesse van MediaMarkt komt niet uit de lucht vallen. Directeur Remko Rijnders hintte eerder al op de BCC-panden, toen hij meldde te willen uitbreiden met kleinere winkels in binnensteden.

Nadat BCC failliet werd verklaard op 22 september, meldden zich verschillende partijen bij de curatoren om delen van BCC over te nemen. Naast MediaMarkt werden ook Coolblue, Dynalogic en Bero Monaco genoemd als mogelijke overnamekandidaten.

BCC had 56 winkels in Nederland en een webshop, die inmiddels ook uit de lucht is. De curatoren meldden eerder al dat ze een doorstart als geheel niet zagen gebeuren. Met de 9 filialen is er nu dus een mogelijk begin van een doorstart in delen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!