Meer dan de helft van de Delhaize-filialen vindt zelfstandige

Meer dan de helft van de Delhaize-filialen vindt zelfstandige

Delhaize heeft voor nog 21 supermarkten een zelfstandige ondernemer gevonden. Daarmee komt het totaal van overnemers nu op 72. Delhaize is daarmee op de helft van zijn doel om alle 128 supermarkten te verzelfstandigen. 

Dat melden diverse Belgische media. In de groep van de nieuwe 21 filialen zijn er 11 eigenaren die al 1 of meerdere Delhaize-winkels uitbaten. De overige 11 bestaan uit externen (4) en oud-medewerkers (6). Het gaat om 9 winkels in Wallonië, 4 in de provincie Brussel en 8 in Vlaanderen. 

In 2024, 'tussen februari en mei', gaan de winkels over op de zelfstandige eigenaren. Volgens de supermarktketen is er tijd nodig om alles op orde te brengen, 'op vlak van administratie, IT en techniek'. De supermarktketen zelf benadrukt dat er niets gaat veranderen voor de medewerkers. 

Delhaize en Albert Heijn 
Toch is het nog steeds onrustig rond de verzelfstandiging van de supermarkten in België. Deze week mengt voor het eerst een Nederlandse vakbond zich in de situatie, en wordt er dinsdag actiegevoerd voor een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam. Daarmee wil FNV ervoor zorgen dat de Delhaize-medewerkers in België hun huidige arbeidsomstandigheden behouden. “Het lijkt wel alsof Ahold zich totaal niet bekommert om de werknemers in België”, aldus bestuurder Michiel Al.

Ondanks dat, lijkt Delhaize de plannen gewoon door te zetten. In september meldde de supermarktketen nog tientallen miljoenen te willen uittrekken voor de medewerkers.

De keten verwacht in de komende maanden de rest van de 56 aankondigingen te kunnen maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!