SportScheck vraagt faillissement aan

SportScheck vraagt faillissement aan

De Duitse sportretailer SportScheck heeft een faillissementsaanvraag ingediend, als gevolg van de financiële problemen bij moederbedrijf Signa Holding. De overname door het Britse Frasers Group staat hierom on hold.

Eerder deze week heeft Signa Group een surseance van betaling aangevraagd. Dat terwijl de Oostenrijkse investeringsmaatschappij is verplicht om SportScheck te blijven financieren - in ieder geval tot de retailer begin 2024 wordt overgenomen door Frasers Group. Nu Signa zijn betalingsverplichting niet kan nakomen, voelt het bedrijf zich genoodzaakt om faillissement aan te vragen. Daarmee is de overname door Frasers Group automatisch gepauzeerd. 

Hoewel Frasers tegenover diverse media heeft aangegeven nog steeds van plan te zijn de Duitse retailer over te nemen, is het nog niet bekend of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Het Britse concern zou ervoor kunnen kiezen om te wachten en het bedrijf alsnog via een insolventieverkoop over te nemen. 

SportsScheck zelf heeft het over 'meerdere investeerders', die geïnteresseerd zijn in de overname van de retailer. Het bedrijf zegt nu te hopen onder een nieuwe eigenaar te herstructureren en zijn positie in de DACH-regio te versterken. 

Ceo Matthias Rucker: "De focus ligt nu op de strategische richting en de verdere ontwikkeling van het bedrijf in het herstructureringsproces."

Alle 34 winkels blijven vooralsnog open en ook online kan men nog terecht voor het plaatsen van bestellingen. Begin 2024 hoopt het bedrijf de herstructuring te hebben afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!