Action-speelgoed uit de schappen na rechtszaak

Action-speelgoed uit de schappen na rechtszaak

Speelgoedmaker Boti heeft de rechtszaak tegen Toi-Toys over de eigendomsrechten van zijn speelgoed gewonnen. Daardoor moet het ‘namaakspeelgoed’, dat te koop is bij de Action, onmiddellijk uit de schappen worden gehaald.

In deze rechtszaak ging het om de ‘Doctor Squish Squishy Maker’, die Boti voor 20 euro verkoopt. Bij Action ligt dit speelgoed, gemaakt door Toi-Toys, voor de helft van de prijs in de schappen. Volgens de rechter maakt Toi-Toys inbreuk op de auteursrechten, waarbij vormgeving en kleurstelling zijn nagebootst. Ook is volgens de rechtbank ‘ontoelaatbaar meeliften op succes van een ander.’

Toi-Toys moet een terugroepactie op touw zetten om alle producten die in omloop zijn te vernietigen. Ook krijgt Boti een volledig overzicht van alle in- en verkoopinformatie. Daarmee kan het bedrijf zien hoeveel van het ‘namaakspeelgoed’ er in omloop is.

Action benadrukte eerder deze week geen partij te zijn in deze rechtszaak. De retailer heeft naar eigen zeggen wel een lijmpoging tussen de fabrikanten gedaan. Omdat Action geen partij was in deze rechtszaak zijn er voor het bedrijf ook geen consequenties aan dit vonnis verbonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!