Moederbedrijf The North Face voert ontslagronde door

Moederbedrijf The North Face voert ontslagronde door

Modeconcern VF Corp, het moederbedrijf van onder meer Vans en The North Face, heeft 500 werknemers ontslagen. Met de ontslagronde wil het bedrijf herstructureren en zijn activiteiten wereldwijd verbeteren, meldt persbureau Reuters.

Het bedrijf werd in oktober onder druk gezet door investeringsmaatschappijen Legion Partners Asset Management en Engaged Capital, die aandrongen op kostenbesparingen en het stopzetten van overnames. Daarnaast kampt VF Corp met dalende cijfers. 

Hoewel de omzet van The North Face vorig jaar met 11 procent toenam tot ruim 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro), had zusterbedrijf Vans te maken met een omzetdaling van 12 procent, dat uitkwam op een omzet van omgerekend 3,4 miljard dollar. Ook Timberland noteerde een omzetdaling van 2 procent (1,6 miljoen euro) en Dickies viel 13 procent terug (672 miljoen euro). 

Ook de andere 8 merken die onder VF Corporation vallen, waaronder Kipling, Eastpak en JanSport, zorgden voor een plusje van 3 procent (1,7 miljard euro). De totale omzet daalde met 2 procent naar 10,8 miljard euro. De nettowinst viel terug van 1,3 miljard naar nog geen 110 miljoen euro. 

VF Corporation had op 1 april zo’n 33.000 medewerkers in dienst. Wereldwijd zijn er 500 banen geschrapt binnen het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!