Amazon stopt met nog een fysiek concept

Amazon stopt met nog een fysiek concept

Amazon heeft zijn laatste locatie van afhaalconcept Fresh Pickup gesloten. Daarmee trekt de e-commercereus opnieuw de stekker uit een van zijn fysieke formules.

De onlangs gesloten locatie was gevestigd bij het hoofdkantoor van Starbucks in Seattle. Vorig jaar januari ging het Fresh Pickup-punt elders in diezelfde stad al dicht. Prime-leden konden op deze locatie gratis hun boodschappen van Amazon Fresh laten klaarzetten om binnen een kwartier af te halen. “Zoals elke retailer evalueren we periodiek ons portfolio en nemen we beslissingen om onze operatie te optimaliseren”, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen GeekWire.

De 2 afhaalpunten werden in 2017 geopend, maar van grootschalige uitrol kwam het nooit. Amazon heeft momenteel zo’n 40 Fresh-supermarkten in de VS en 15 in het Verenigd Koninkrijk, naast nog 20 Amazon Go-locaties in de thuismarkt. Begin vorig jaar liet het concern weten dat dit aantal voorlopig niet wordt uitgebreid.

Eind vorig jaar maakte Amazon al bekend zijn 2 modewinkels Amazon Style te sluiten. Het jaar ervoor nam het bedrijf al afscheid van zijn boekenwinkels, 4-sterrenwinkels en pop-uplocaties.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!