Geen strafbare feiten van Delhaize in herstructurering

Geen strafbare feiten van Delhaize in herstructurering

Supermarktketen Delhaize heeft geen strafbare feiten gepleegd rond de vorig jaar aangekondigde herstructurering. Dat heeft het arbeidsauditoraat, de rechtbankafdeling die in België over arbeidsrecht gaat, bepaald.

De retailer maakte vorig jaar bekend dat het al zijn 128 eigen winkels wilde overdragen aan zelfstandigen. Volgens verschillende Belgische media heeft de inspectiedienst de herstructurering grondig onderzocht. “Uit dat omstandig onderzoek konden met betrekking tot de 4 aangeklaagde inbreuken geen strafbare feiten worden vastgesteld”, aldus het arbeidsauditoraat.

“We hebben altijd gezegd dat we de regels van het sociaal overleg nauwgezet zouden volgen”, zegt communicatiedirecteur Roel Dekelver tegen Het Nieuwsblad. “We zijn tevreden dat het arbeidsauditoraat dit bevestigt.”

Afgelopen april diende de socialistische vakbond BBTK een strafrechtelijke klacht in tegen Delhaize. De reden was dat de BBTK massale ontslagen verwachtte na de aankondiging van de verzelfstandiging van alle 128 winkels. Naast de strafrechtelijke klacht had Delhaize te maken met aanhoudende stakingen.

Van de 128 winkels zijn er inmiddels voor 107 zelfstandige ondernemers gevonden. Van de overgenomen supermarkten hebben er zeker 33 de deuren weer geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!