Flitsbezorgers willen niet aansluiten bij pensioenfonds

Flitsbezorgers willen niet aansluiten bij pensioenfonds

Bedrijfstakpensioenfonds voor het Levensmiddelenbedrijf (BPFL) eist dat Getir en Gorillas zich bij het fonds aansluiten. De flitsbezorgers vinden echter dat de cao daarvan niet op hen van toepassing is, zo meldt het FD.

Via het College van Beroep voor het bedrijfsleven proberen de flitsbezorgers vrijstelling te krijgen voor de verplichte aansluiting bij het fonds. Het BPFL probeert op zijn beurt half februari via een rechtszaak de flitsbezorgers te dwingen om de achterstallige premies te betalen.

Het conflict tussen BPFL en Gorillas en Getir hangt deels samen met de rechtszaak die vorige week werd behandeld, over of flitsbezorgers wel of geen supermarkten zijn. De 2 flitsbezorgers voeren daar samen met branchegenoten Picnic en Flink een juridische strijd ‘omdat een groot deel van hun medewerkers zich bezighoudt met het sorteren, inpakken en bezorgen van boodschappen’. Zij noemen dat een totaal andere bedrijfssoort. Daar pleiten de bezorgdiensten er voor dat ze niet onder de supermarkt-cao vallen.

Online supermarkt Crisp verloor in 2019 de rechtszaak en moest daarom verplicht deelnemen aan het pensioenfonds. Recent eiste het BPFL nog dat Pieter Pot zijn achterstallige premiebetalingen zou betalen. Dit leidde uiteindelijk tot het faillissement van de verpakkingsvrije supermarkt, die inmiddels een doorstart heeft gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!