Faillissementsuitverkoop Big Bazar brengt 4,1 miljoen euro op

Faillissementsuitverkoop Big Bazar brengt 4,1 miljoen euro op

De faillissementsuitverkoop van Big Bazar heeft 4,1 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van de curatoren.

Hoeveel van de ruim 4 miljoen euro uiteindelijk bij de schuldeisers terecht komt is nog niet bekend. De curatoren hebben zelf 600.000 euro aan kosten gemaakt en waren ook nog 1,6 miljoen euro kwijt aan partijen die voorraden als onderpand hadden.

De curatoren stellen in het verslag dat aan het einde van de verkoop, in november, alle winkels zo goed als leeg waren. Doordat het personeelsbestand voorafgaand aan het faillissement was teruggelopen van 1.400 naar minder dan 1.000 werknemers, kwam de bezetting van de winkels onder druk te staan. Doordat het nog aanwezige personeel ‘zijn schouders eronder heeft gezet’ heeft het tekort uiteindelijk niet tot grote problemen geleid.

In het eerste faillissementsverslag werd verder gerept over een Mercedes die kwijt zou zijn. De auto is nog steeds niet terecht, maar er is wel informatie over binnen gekomen. Ook is nog niet bekend hoeveel de aankondigde veiling van de inboedel heeft opgeleverd.

Big Bazar werd op 26 september officieel failliet verklaard, nadat het bedrijf meerdere reddingspogingen had gedaan en om uitstel had gevraagd. RetailTrends beschreef de lange val van Big Bazar in het jaaroverzicht.

Reacties 1


Jan Kleinnagelbrink 7 feb, 19:57

Echt bizar zoals er in de wereld gerommeld wordt door de 'grote'jongens' en de rest is de klos dan. Zewlf al aantal keren meegemaakt en ik ben het spuugzat!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!