Als halaletende Brabander kon Kadir Ahmed zelf nooit genieten van de provinciale delicatesse. Het bracht hem op een idee: halalworstenbrood voor iedereen. Inmiddels gaat hij met zijn gelijknamige bedrijf als een raket. Zijn pizza’s en bapao’s liggen in meer dan 1.000 supermarkten en daar stoppen zijn ambities niet.

 

“Toen ik bij de klantenservice van een grote bakkerij werkte kreeg ik geregeld de vraag of wij ook halalsaucijzenbroodjes verkochten. Het antwoord was standaard ‘nee’. De vraag is altijd blijven hangen. Ik woon in Brabant en daar wordt worstenbrood gegeten. Nooit door mij, want ik eet halal. Het idee om worstenbrood te maken met halalvlees was geboren. Dat was in 2014. In de tussentijd ben ik bakkers en slagers gaan benaderen. Uiteindelijk kreeg ik hen zover om mij te helpen. De eerste batch van 500 producten was meteen verkocht. Toeval, dachten we. Toen we bij de tweede batch nog eens 500 producten verkochten, wist ik zeker: hier zit potentie in. In 2019 richtte ik de bv op en ging ik fulltime aan de slag. 


De aanvragen kwamen uit het hele land. Ik richtte een webshop...