Le Ballon alleen verder met webshop: winkels blijven gesloten

Le Ballon alleen verder met webshop: winkels blijven gesloten

Dungelmann Group, de nieuwe eigenaar van Le Ballon Beheer B.V., heeft besloten alle 11 winkels van het damesmodemerk definitief te sluiten. Le Ballon gaat in ons land online verder, zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf

Het moederbedrijf van de Le Ballon-winkels in Nederland, Le Ballon Beheer BV, werd eind vorig jaar failliet verklaard. De 11 winkels en de webshop werden in januari overgenomen door Dungelmann Group. Het bedrijf van Martijn Rozenboom betaalde 360 duizend euro voor de activa, de goodwill en de voorraden van het merk. 

Een woordvoerder van Dungelmann Group meldt aan de krant dat alleen de winkel in Veenendaal nog geopend is om de laatste voorraden te verkopen. De andere 10 locaties blijven gesloten: alle filialen zijn 'sterk verouderd'. "Het is niet haalbaar om de winkels open te houden." Het Nederlandse modemerk gaat met alleen de webshop nog verder. Dit jaar wordt deze aangevuld met een nieuw assortiment. 

Naweeën coronacrisis 
Le Ballon heeft lange tijd te kampen gehad met de naweeën van de coronacrisis. In 2022 en 2023 moesten de achterstanden worden ingehaald, wat uiteindelijk niet lukte. Toen de omzet achter bleef ten opzichte van de stijgende kosten van personeel en vastgoed, kwamen de bestuurders tot de conclusie dat het bedrijf niet meer rendabel was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!