Mirage-ceo: ‘Herfinanciering Blokker is bijna rond’

Mirage-ceo: ‘Herfinanciering Blokker is bijna rond’

Mirage Retail Group heeft de verkoop van dochterbedrijf Blokker voorlopig on hold gezet. "Zoals het er nu naar uitziet is een verkoop niet nodig en gaat het ons lukken om de herfinanciering rond te krijgen’", zegt ceo Ynse Stapert tegen het ANP. 

Stapert is niet ingegaan op wie de mogelijke geldschieters zijn. “Zoals we eerder hebben aangegeven was het verkooptraject puur als een back-up bedoeld. Dus meer voor het geval die herfinanciering niet, of alleen in combinatie met verkoop, mogelijk zou blijken”, aldus Stapert. Hij volgde begin dit jaar Michiel Witteveen als topman van Mirage Retail Group.

Acute geldnood
Mirage heeft de herfinanciering hard nodig. Blokker is sinds januari al in acute geldnood, toen een externe geldschieter weigerde 4,2 miljoen euro aan het bedrijf te lenen. Ook zijn er problemen ontstaan doordat de verkoop Mirage’s dochterbedrijf Intertoys is afgeketst.

Uit de meest recente jaarrekening, die vorige maand werd gepubliceerd, blijkt dat het bedrijf tot begin mei heeft om kapitaal op te halen. Als dat niet lukt, staat de voortzetting van het bedrijf mogelijk op het spel. Volgens Stapert is hier eind april meer duidelijkheid over. 

Het is de vraag of Blokker met de herfinanciering op lange termijn uit de problemen is. Retailexpert Tom Kikkert zet er zijn vraagtekens bij. “Blokker is een log en groot schip. Ik vraag me af: is het niet beter iets nieuws te bouwen? Kun je dit de goede kant op krijgen?”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!