Prijsconflict Jumbo met 4 leveranciers voorbij

Prijsconflict Jumbo met 4 leveranciers voorbij

Supermarktketen Jumbo heeft met leveranciers Mondelez, Jacob Douwe Egberts, Dr. Oetker en Danone nieuwe prijsafspraken gemaakt. Daarmee is het conflict over de inkoopprijs ten einde, meldt de Brabantse keten aan Distrifood.

3 maanden lang waren er niet of nauwelijks producten van Mondelez, Jacob Douwe Egberts, Dr. Oetker en Danone in de schappen van Jumbo te vinden. "En met resultaat. De producten zijn veelal merkbaar beter geprijsd voor klanten", aldus een woordvoerder.

Onder meer chocolade en repen van Milka en Oreo en koffie van Douge Egberts waren niet of beperkt beschikbaar. De producten van deze leveranciers zijn 'geleidelijk' weer beschikbaar in de (online)winkels van de supermarktketen. Eerder kwam de supermarktketen uit Noord-Brabant al tot een overeenkomst met Unilever.

Een prijsconflict met Haribo duurt wel al sinds januari dit jaar voort. De keten geeft nog geen uitsluitsel over hoe lang de gesprekken over prijsafspraken nog duren.

Statement
Volgens retailexpert Dirk Mulder wil Jumbo, zeker gezien het verloren marktaandeel, nu mogelijk een statement maken tegen de grote multinationals: “De supermarkten willen in deze tijd ook met hun vinger wijzen naar de grote multinationals die veel geld verdienen. Ze willen hiermee ook laten zien dat die prijsverhogingen ook minder kunnen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!