Douglas-eigenaar mikt op 2,3 miljard met beursgang

Douglas-eigenaar mikt op 2,3 miljard met beursgang

CVC Capital Partners, het moederbedrijf van onder meer Douglas, is vandaag de beurs opgegaan in Amsterdam. Daarmee treedt het investeringsfonds in de voetsporen van het dochterbedrijf, dat 1 maand geleden in Frankfurt een beursgang maakte.

De investeringsmaatschappij hoopt Bloomberg met de beursgang 2,3 miljard euro op te halen. Dat is 500 miljoen meer dan dat het bedrijf eerder bekend heeft gemaakt. Het bedrijf opent met een introductieprijs van 14 euro per aandeel. Het investeringsfonds mikte op een totale waardering van 13 tot 15 miljard euro. 

CVC had al langer plannen om naar de beurs te gaan, maar stelde dit uit vanwege de oorlog in Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Naast Douglas vallen ook merken als Lipton en Breitling onder de investeringsmaatschappij.

Douglas
Dochterbedrijf Douglas ging vorige maand naar de beurs in Frankfurt. De parfumerieketen hoopte in totaal 907 miljoen op te halen, waarmee het zijn nettoschuld 1 miljard euro zou kunnen verlagen. Op de eerste dag verloor het aandeel 11 procent van zijn waarde. In Nederland heeft Douglas zo’n 100 filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!