Picnic test maaltijdenservice in Duitsland

Picnic test maaltijdenservice in Duitsland

Picnic test het aanbieden van maaltijdboxen sinds kort ook over de grens. De onlinesupermarkt biedt zijn 'kopen op recept'-functie op kleine schaal aan in Duitsland, meldt medeoprichter Frederic Knaudt aan Frankfurter Allgemeine Zeitung. In Nederland was de functie al beschikbaar.

In de app van de van oorsprong Nederlandse supermarktketen is het sinds enige tijd mogelijk om door recepten te scrollen. Vervolgens kan het volledige boodschappenlijstje met 1 druk op de knop worden toegevoegd aan het winkelmandje. 

Hoewel de functie al langer beschikbaar is in Nederland, ziet Picnic vooral kansen in Duisland. Op termijn wil het bedrijf er een belangrijke concurrent worden van maaltijdboxaanbieders als HelloFresh. Naar eigen zeggen onderscheidt de service zich met zijn lagere prijzen; gezinnen zouden bij Picnic tot de helft goedkoper uitkomen met de boxen dan concurrenten. Ook hoeven klanten hier geen abonnement voor af te sluiten. 

Op termijn wil Picnic met de service zo'n 60 procent van de Duitse huishoudens bereiken. “Wat ons drijft is hoe gezinnen snel en gezond kunnen koken”, zegt medeoprichter Frederic Knaudt. Daarbij helpt het dat de onlinesupermarkt van plan is om het aantal hubs in Duitsland de komende periode flink te verhogen, van 75 naar 200 stuks in totaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!