Rituals bouwt aan gerobotiseerd dc in Gelderland

Rituals bouwt aan gerobotiseerd dc in Gelderland

Rituals is begonnen met de bouw van een nieuw, volledig gerobotiseerd distributiecentrum in Tiel. Vanaf 2027 moeten alle internationale markten van het cosmeticabedrijf vanuit Gelderland worden geleverd, schrijft de Gelderlander.

Het nieuwe distributiecentrum telt 75 duizend vierkante meter en wordt al over zo'n anderhalf jaar (medio 2025) opgeleverd. 2 jaar later wordt het logistieke centrum in gebruik genomen. Vanaf dat moment wil Rituals vanuit Gelderland al zijn winkels en wholesalepartners gaan beleveren. Ook de onlinebestellingen naar klanten worden er vanaf 2027 verstuurd.  

Het dc op bedrijvenpark Medel wordt een 'hypermodern' logistiek centrum, dat volledig is gemechaniseerd en gerobotiseerd. Ook wordt het pand grotendeels zelfvoorzienend in energie, met zonnepanelen en batterijopslag. 

Forse groei
Het nieuwe pand komt voort uit een samenvoeging van bestaande vestigingen uit Nederland en Duitsland, en zou nodig zijn om de 'groeiambities van Rituals te verwezenlijken'. Zo zette Rituals in 2023 in de DACH-regio bijna een half miljard euro om; goed voor bijna een derde van de totale omzet. De markten in de Benelux waren vorig jaar goed voor zo'n 400 miljoen euro omzet.

Het Nederlandse cosmeticamerk is hard aan het groeien. Eind vorig jaar stond de teller op 1.125 winkels wereldwijd, waaronder een aantal in Maleisië, Thailand, Singapore en China. Dit jaar alleen al wil Rituals nog eens 250 winkels openen en een omzet van 2 miljard euro behalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!