'Milka-eigenaar zat supermarkten jarenlang in de weg'

'Milka-eigenaar zat supermarkten jarenlang in de weg'

De Europese Commissie heeft Mondelēz, het moederbedrijf van onder andere Milka, Oreo en Trident, een boete opgelegd van 337 miljoen euro. Het concern heeft de inkoop van zijn producten over de grens voor supermarkten jarenlang bemoeilijkt.

Volgens de Europese Commissie maakte de fabrikant supermarkten die gebruik wilden maken van lagere inkoopprijzen in andere EU-lidstaten, jarenlang het leven zuur. Mondelēz maakte gebruik van zijn dominante marktpositie om de prijzen op te drijven.

Zo heeft het bedrijf de verkoop van een product in het ene land gestaakt, om ervoor te zorgen dat de inkoopprijs in een ander land niet kon dalen. Ook zou de eigenaar van Milka en Oreo zijn verkooporganisaties hebben verboden om zonder toestemming in te gaan op leveringsverzoeken van inkopers uit andere landen. 

Tony’s
Begin dit jaar sleepte Mondelēz chocoladeproducent Tony's Chocolonely voor de rechter in Duitsland. Reden: het gebruik van de lila Milka-kleur in een campagne, waarin verschillende verpakkingen van bekende merken werden aangehaald. Tony's werd verplicht om alle lila-kleurige repen uit de schappen te halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!