Dvd-recorder werkt niet met digitale tv

Dvd-recorders en harddisk-recorders blijken vaak niet te functioneren in combinatie met digitale televisie. Dat stelt het tijdschrift PC Consument na onderzoek. Producenten Philips en Pioneer hebben al toegegeven dat een aantal programma’s wordt verpest. De problemen worden waarschijnlijk veroorzaakt door een speciale copyrightcode.

Door die code worden opnames onderbroken, stoort het beeld, of gaat het beeld op zwart. Volgens de producenten ligt de fout bij de leveranciers van digitale televisie. Frank van Leuvenhaege van Pioneer: “Er wordt in Hlversum gewoonweg censuur toegepast.” Martijn van Hout van Canal Digitaal vermoedt echter dat een probleem in de apparaten zelf de oorzaak is van de problemen.

De Consumentenbond is in ieder geval niet te spreken over de kwestie. Vooral omdat consumenten bij aankoop niet vooraf worden ingelicht over de problemen. “Dat is pure misleiding, vooral omdat je zo’n duur apparaat niet voor niets koopt.” Philips-woordvoerder Janneke van Herwaarden: “Winkelpersoneel moet dit in principe weten en kan uitleg geven als ernaar wordt gevraagd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!