Hunkemöller sluit tientallen winkels door oplopende verliezen

Hunkemöller sluit tientallen winkels door oplopende verliezen

Hunkemöller heeft vorig jaar 45 van zijn slechtst draaiende winkels gesloten. Het FD meldt dat de lingerieketen ook dit jaar verwacht tientallen achterblijvende vestigingen te sluiten. Donkerrode cijfers zijn de aanleiding van de winkelsluitingen.

In het afgelopen (gebroken) boekjaar zag de lingerieketen zijn omzet met zo'n 8 procent dalen tot 542 miljoen euro. Onderaan de streep dook Hunkemöller dieper in de rode cijfers, van 61 miljoen euro verlies naar 141,8 miljoen euro. Volgens de zakenkrant komt dit door een afschrijving van ruim 100 miljoen euro op de goodwill, die de eigenaren bij de overname in 2022 betaalden.

Naar eigen zeggen heeft de keten te maken met de 'dubbele druk van inflatie' en een lager besteedbaar inkomen onder consumenten. Om de komende periode door te komen, heeft Hunkemöller 50 miljoen euro kapitaal opgehaald van bestaande investeerders.  

In totaal heeft Hunkemöller 821 vestigingen. Ceo Brian Grevy is voor dit boekjaar onder meer van plan om bestaande vestigingen een make-over te geven. Ook zijn er, naast de winkelsluitingen, ook 11 nieuwe winkels geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!