'Ook in VK veel schade door diefstal voor retailers'

'Ook in VK veel schade door diefstal voor retailers'

Britse retailers hebben afgelopen jaar veel meer schade opgelopen door diefstal, zo becijfert Office for National Statistics (ONS), het Britse equivalent van het CBS. Ook in Nederland was de schade door diefstal afgelopen jaar het hoogst in 10 jaar.

In Engeland en Wales zijn er 444.000 gevallen van diefstal gemeld. Dat is 30 procent meer dan in het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit sinds de start van de metingen van ONS 20 jaar geleden. De echte aantallen zijn vermoedelijk nog veel hoger, want veel diefstallen worden niet gemeld.

De totale schade wordt door de British Retail Consortium (de Engelse INretail) geschat op 1,2 miljard euro aan schade. In Nederland schatte INretail de schade aan veel hoger in; zo’n 2 miljard euro.

Jumbo
Nadat Jumbo in de jaarcijfers van 2023 bekendmaakte dat de supermarkt jaarlijks zo’n 100 miljoen euro misloopt door diefstal, kwam INretail met een schatting. Het ANP deed vervolgens een analyse op basis van politiecijfers. De politie telde van januari tot en met november vorig jaar meer dan 41.000 winkeldiefstallen.

Het Britse ONS komt niet met een verklaring voor de grote stijging. In Nederland duidde retailexpert Erik Hemmes eerder dit jaar hier de Nederlandse cijfers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!