Jumbo komt opnieuw met maatregel tegen diefstal

Jumbo komt opnieuw met maatregel tegen diefstal

Jumbo heeft in de strijd tegen diefstal bij de zelfscan een nieuwe tool gelanceerd. Bij een aantal winkels wordt de klant bij de zelfscan gefilmd op het moment dat de boodschappen worden gescand.

De klant kan zichzelf de producten zien scannen tijdens het afrekenen. De supermarktketen benadrukt dat het nog om een pilot gaat. De zogenoemde confrontatiemonitoren zijn niet aangesloten op het reguliere camerasysteem. De beelden worden niet opgeslagen. De ‘spiegelfunctie’ moet klanten bewuster maken van hun eigen gedrag.

Diefstal
Jumbo liet aan het begin van dit jaar bij de presentatie van de jaarcijfers weten dat er voor 100 miljoen euro aan producten wordt gestolen bij de supermarkten. De Brabantse supermarktketen kondigde toen al aan dat het bedrijf extra maatregelen zou treffen. 

Eerder kwam Jumbo al met een test waarbij klanten nog maximaal 15 producten konden scannen bij de zelfscan. Ook kwamen er meer camera’s in de winkel en werden de steekproeven bij de zelfscan verhoogd. Om er ook een positieve draai aan te geven, kwam Jumbo met een winwiel. Daaraan mochten consumenten een draai geven als zij goed door de controle van de zelfscan zijn gekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!