Carpetright in België failliet: 16 winkels dicht

Carpetright in België failliet: 16 winkels dicht

Carpetright België is failliet. Vanaf vandaag blijven de deuren van 16 Belgische winkels dicht. Ook de webshop is gesloten, zo meldt het bedrijf op zijn Belgische website.

De vloerbedekkingsketen, voorheen bekend als Carpetland, laat in het bericht weten de komende dagen meer informatie te delen. Met de aankondiging van het faillissement staan 80 banen op de tocht. Het personeel werd gisterochtend van de sluiting op de hoogte gebracht. 

Gideon Tienkamp, managing director Europe bij Carpetright, laat aan RetailTrends weten dat het Belgische faillissement in elk geval geen effect heeft op de Nederlandse winkels. 

Verenigd Koninkrijk
Het Britse moederbedrijf van Carpetright kampt al enige tijd met financiële problemen. Toch komt de mededeling zodanig als verrassing, omdat het bedrijf eerder aan RetailTrends meldde dat de problemen in Groot-Brittannië losstaan van Carpetright in Europa: "De Nederlandse (en Belgische) winkels vallen onder Carpetright Europa. De 104 winkels van Carpetright EU blijven open en de medewerkers houden allemaal hun baan", zo luidde het eerdere statement.

Overnames
Begin vorige maand werd bekend dat Bensons for Beds 19 winkels van de failliete retailer in het Verenigd Koninkrijk heeft overgenomen. Ook branchegenoot Tapi nam 54 winkels van de retailer over. Tapi meldde eerder al een groter deel van Carpetright te willen overnemen, maar dat dit niet mogelijk was door 'aanzienlijke schulden' en grote verliezen. 

Of er een doorstart komt voor de Belgische tak is nog onduidelijk. Carpetright heeft in totaal meer dan 300 winkels in Europa, waarvan 100 in België en Nederland.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!