Run op innovatievouchers MKB

Het midden- en kleinbedrijf heeft felle interesse in de innovatievouchers die vanaf vandaag worden uitgereikt. Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken zal “zwaar overtekend” worden op de ‘tegoedbonnen’. “We peilen veel belangstelling in het MKB.” Met de vouchers kunnen ondernemingen kennis inkopen bij universiteiten, hogescholen en kennisinstellingen.

Sinds 00.00 uur vanmorgen kunnen MKB’ers zich bij SenterNovem inschrijven voor de innovatievouchers. In totaal geeft Economische Zaken zesduizend bonnen uit. De helft, ter waarde van 2500 euro per stuk, is gratis en bedoeld als eerste kennismaking met een kennisinstelling. De andere helft is 7500 euro per stuk waard, maar voor deze vouchers geldt een eigen bijdrage van 2500 euro.

In tachtig procent van de gevallen worden de vouchers ingezet voor onderzoek dat anders niet gedaan zou worden. Dat is gebleken uit twee eerdere proeven. Een woordvoerder van SenterNovem: “Daarbij ging het eerder om kleinere dan grotere bedrijven.” Het Centraal Planbureau gelooft in het systeem: “Het is een voorbeeld van hoe je met een doordachte vormgeving overtuigende inzichten kunt krijgen in effecten van een beleidsinstrument.”

Meer technologisch nieuws op RetailTech.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!