Superdry en Next introduceren kinderkledingcollectie

Superdry en Next introduceren kinderkledingcollectie

Superdry introduceert volgende maand zijn eerste kinderkledingcollectie. Het kledingmerk is hiervoor een licentieovereenkomst aangegaan met de Britse moderetailer Next, zo meldt Retail Gazette.

Next tekende voor het ontwerp en de distributie van de 95-delige collectie, in samenwerking met het ontwerpteam van Superdry. De collectie is vanaf volgende maand verkrijgbaar en vanaf november ook in vijf geselecteerde Next-winkels. Vanaf januari 2025 wordt de collectie opengesteld voor alle Superdry-agenten en -distributeurs. De nieuwe lijn bestaat uit bovenkleding, T-shirts, sweatshirts, polo's en jurken voor kinderen van twee tot tien jaar, geïnspireerd op het archief van Superdry.

De lancering van een kinderkledingcollectie is een eerste stap richting herstel voor de Britse modeketen Superdry, dat al enige tijd in zwaar weer verkeert. Eerder dit jaar verdween het bedrijf van de Londense beurs en werd de huur van de 36 winkelpanden in het Verenigd Koninkrijk verlaagd, om sluiting te voorkomen. Ook de buitenlandse vestigingen, waaronder de 18 in Nederland, moeten op deze manier gespaard blijven van verdere problemen. Het schrappen van de beursgang volgde op eerdere rechterlijke goedkeuring van het plan om te herstructureren. Eerder waren de schuldeisers en aandeelhouders hier al mee akkoord gegaan. Na het schrappen van de beursgang kreeg Superdry een kapitaalinjectie van oprichter Julian Dunkerton.

Superdry zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met bijna een kwart afnemen. Het verlies verdubbelde tot bijna 30 miljoen euro. De moderetailer is in meer dan 50 landen actief met zo'n 220 eigen winkels en 450 franchisevestigingen.

Jonge consument
Superdry lijkt mee te gaan in de hype om de fysieke winkels meer aantrekkelijk te maken voor kinderen en tieners. Branchegenoot Marks & Spencer introdcueerde enkele weken geleden een nieuw winkelconcept op Gen Z-consumenten. Ook Mango opende onlangs een tienerformule in Londen. De modeketen introduceerde Mango Teen in 2021. De opening in Londen betekent de eerste winkel in dit concept buiten thuisland Spanje. 
 

 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!