Nike flink onderuit in eerste kwartaal nieuwe boekjaar

Nike flink onderuit in eerste kwartaal nieuwe boekjaar

Nike is het boekjaar 2025 begonnen met flink omzet- en winstverlies ten opzichte van de start van het boekjaar 2024. De omzet daalde met 10 procent, de winst met 28 procent.

De omzet kwam uit op 11,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal ten opzichte van bijna 13 miljard dollar aan omzet in het eerste kwartaal van boekjaar 2024. De winst daalde van 1,4 miljard dollar naar iets boven de 1 miljard.

De neergang van de cijfers is op alle markten terug te zien. In Noord-Amerika boekte het bedrijf dit jaar 11 procent minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. In de EMEA was de omzet 12 procent minder en in Groot China 3 procent minder. Asia Pacifc & Latin America verloor 2 procent omzet.

Matthew Friend, cfo van Nike zegt in een statement dat het bedrijf niet verrast is door de matige resultaten. Ze voldeden zelfs ‘grotendeels aan de verwachting’. Hij kondigt aan dat een omslag tijd kost en dat Nike meer gaat inzetten op nieuwigheden en innovatie.

Ceo-wissel
De dieprode cijfers komen in een onrustige periode voor Nike. Zo haalde het Elliott Hill terug als ceo om John Donahoe te vervangen. Na afloop van het eerste jaar komt het sportmerk normaal gesproken met een prognose voor het nieuwe boekjaar. Door de negatieve resultaten heeft het merk met die traditie doorbroken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!