Superdry focust op Gen Z met nieuwe conceptstore

Superdry focust op Gen Z met nieuwe conceptstore

Superdry opent deze week een nieuwe conceptstore in Londen, gericht op Gen Z-shoppers. Athletic Essentials by Superdry, zoals de winkel heet, maakt deel uit van het herstelplan de Britse modeketen, zo meldt Retail Gazette

De nieuwe winkel in het Westfield Londen winkelcentrum richt zich met voornamelijk dameskleding op consumenten tussen de 16 en 27 jaar. De Athletic Essentials-collectie omvat matchende outfits, sweatshirts, hoodies en grafische T-shirts.

“De winkel is echt een spannende innovatie voor ons, en het is geweldig om het merk vooruit te helpen en met iets fris te komen voor de nieuwe generatie”, aldus oprichter en ceo Julian Dunkerton over de nieuwe conceptstore.

Voor Superdry is het de nieuwste stap in zijn uitgebreide herstelplan. De modeketen, die al langere tijd in zwaar weer verkeert, verdween eerder dit jaar van de Londense beurs. Ook werd de huur van meerdere winkels in het VK verlaagd om sluiting te voorkomen. De buitenlandse vestigingen, waaronder 18 in Nederland, moeten op deze manier gespaard blijven van verdere problemen.

Next
Met het nieuwe Athletics Essentials-concept springt Superdry opnieuw in op de hype om fysieke winkels aantrekkelijker te maken voor kinderen en tieners. Vorige maand onthulde Superdry dat het een licentieovereenkomst is aangegaan met Next voor de productie van zijn eerste kinderkledingcollectie, die vanaf deze maand verkrijgbaar is. Branchegenoot Marks & Spencer introduceerde onlangs ook al een nieuw winkelconcept voor Gen Z-consumenten. Mango opende eveneens recent een winkel voor tieners in Londen, de eerste winkel in het Mango Teen-concept buiten thuisland Spanje.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!