Sainsbury’s investeert in recycling

De Britse retailer Sainsbury’s gaat recycling bij zijn 347 vestigingen een impuls geven. Het gaat volgens eigen zeggen om het grootste initiatief ooit op dit gebied van een Britse retailer. Bij alle Sainsbury’s-winkels komen recycling-units te staan. Deze units kunnen huishoudafval, plastic, kleding en andere producten verwerken, en werken op zonne-energie. Bij zes Londense vestigingen heeft een succesvolle pilot gelopen, en binnen drie jaar moeten de units over het hele land verspreid zijn.

Bovendien schaft het gefaseerd het gebruik van pvc voor de eigen verpakkingen af. In plaats daarvan komen meer milieuvriendelijke alternatieven, zoals afbreekbare of herbruikbare materialen. Ook gaat Sainsbury’s expliciet op de verpakkingen vermelden hoe consumenten het materiaal het beste kunnen recyclen.

“We willen recyclen graag gemakkelijker maken voor onze klanten”, aldus Alison Austin, environment manager bij Sainsbury’s. “We beseffen dat veel van onze activiteiten impact op het milieu hebben. Met dit programma hopen wij deze impact tot het minimum te beperken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!