20% omzetgroei: sterke maand modebranche

De modedetailhandel heeft een uitstekende maand mei achter de rug. De omzet per winkel steeg vorige maand gemiddeld met liefst 20,6 procent. Ter vergelijking: de hoogste omzetstijging tot nu toe werd in januari geboekt, met een plus van 7,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Mitex.

Alle segmenten zagen hun omzet groeien. De meest opvallende groei werd geboekt in het segment herenmode. In april was de omzet nog gedaald, nu steeg deze met 25,6 procent. Alleen kindermode deed het nog net een stukje beter met een groei van 28,3 procent.

Het warme weer tijdens de eerste helft van mei heeft een positieve invloed gehad op de omzet, aldus Mitex. De koude tijdens de tweede helft van de maand had dan weer geen negatieve invloed. Bovendien werd in de maand mei vorig jaar nog een sterke omzetdaling van tien procent geboekt.

“Dankzij de uitstekende omzetontwikkelingen de afgelopen maanden zal het eerste halfjaar met een sterke omzetstijging afsluiten”, aldus de brancheorganisatie. “De branche is optimistisch over de verwachtingen voor de tweede helft van 2006. Alle seinen staan op groen om van 2006 een prima omzetjaar te maken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!