Speculatie doet aandeel Ahold pieken

Ahold ontsnapte gisteren aan een nieuwe dag van malaise op de beurs. Beleggers waren tevreden over de berichtgeving rond de aandacht van het Britse hedgefonds Centaurus Capital. Dat fonds bezit nu een belang van bijna vijf procent. Door een opsplitsing van het bedrijf willen de investeerders de beurswaarde in de hoogte drijven. Hierover wil de investeerdersgroep een gesprek met de top van Ahold, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat gesprek plaatsvindt.

Beleggers spraken alvast hun vertrouwen in de plannen uit. Hierdoor steeg de beurskoers van de supermarktgroep naar 6,49 euro, een stijging met maar liefst 3,67 procent.

De geluiden over Centaurus zijn niet onverdeeld positief. In financiële kringen heet dat soort investeerders vaak “activistische aandeelhouders” of “premiejagers”. Die premiejagers ontwikkelen zich plots van kapitaalkrachtige beleggingsfondsen tot actieve aandeelhouders. Waar ze opduiken gaat de koers omhoog, maar dat verhult nauwelijks de echte bedoelingen: een vette overnamepremie aan het einde van de rit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!