De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) houdt scherp toezicht op de hygiëne in Chinese restaurants in Rotterdam. In de havenstad raakten in korte tijd meerdere van dergelijke gelegenheden in opspraak wegens vieze keukens. Een woordvoerder van VWA: “We zitten er bovenop. We weten uit ervaring wáár het misgaat. Bij Chinezen gebeurt dat inderdaad wat vaker dan bij de anderen.” De consument kan echter met een gerust hart babi pangang bestellen. “We houden streng toezicht. Als het de spuigaten uitloopt, grijpen we onmiddellijk in.”
Volgens Li Ping Lin, van de Chinees-Indische afdeling van Koninklijk Horeca Nederland, is de toestand in de Chinees-Indische keukens echt niet dramatisch. “We hadden een achterstand. Maar die hebben we nu echt wel ingelopen. De wokrestaurants hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Zij werken schoon en met verse ingrediënten. Je kunt dat zelf zien. Want ze bereiden het waar je bij staat.”
VWA houdt Chinees in de smiezen
Gepubliceerd op 3 augustus 2006 om 00:00
Reacties 0