Ook kunst komt bij Ikea met een inbussleutel

Vanaf vandaag verkopen drie Ikea-filialen in ons land kunst van bekende Zweedse kunstenaars. Onder de kunstenaars van wie prints verkrijgbaar zijn bij de meubelgigant zijn namen als Ernst Billgren en Martina Müntzing. “In Nederland zijn de kunstenaars misschien niet zo bekend, maar in Zweden staat men er zeker voor in de rij”, aldus woordvoerster Ellen van den Boomgaard van het Zweedse woonconcern.

In tegenstelling tot de meeste andere Ikea-kunst betreft het hier prints met een beperkte oplage. In ons land zijn zes verschillende doeken te koop, met een oplage van veertig stuks per werk. Geïnteresseerde klanten moeten naar de filialen in Amsterdam, Eindhoven of Haarlem. De wereldwijde oplage bedraagt zesduizend exemplaren.

Er is volgens Van den Boomgaard bovendien nog een ander verschil met andere zeefdrukken van bijvoorbeeld Picasso en Corneille, bij Ikea en andere retailers zoals Kruidvat. “Met dit art-event willen we onze klanten ook exclusievere kunst aanbieden.” Maar het meest onderscheidend ten opzichte van andere kunst die bij mainstreamretailers in de schappen ligt: de koper moet de bijgeleverde aluminiumlijst zelf in elkaar zetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!