Bio-groothandels irriteren Laurus en Plus

Supermarktketens Laurus en Plus ergeren zich aan de starre houding van biologische groothandels. Bio-groothandels leveren bij voorkeur alleen aan speciaalzaken en niet aan supermarkten. Dit blijkt uit een rondgang van Trouw.

Volgens Plus-ondernemer Krijn Vermeulen en winnaar van de Eko Award 2006 hebben de groothandels ‘boter op hun hoofd'. Van alle supermarkten heeft Vermeulen het breedste eko-assortiment. 'Iedereen roept dat supermarkten ervoor moeten zorgen dat biologisch doorbreekt naar het grote publiek. Maar dat is juist ontzettend moeilijk, omdat groothandels weigeren te leveren.' Ook Laurus zou in zijn 356 Super de Boer-vestigingen graag meer biologisch assortiment op de schappen hebben staan. 'De leveranciers zijn zo ingespeeld op natuurvoedingswinkels dat het moeilijk voor hen is de knop om te draaien', zegt een woordvoerder van Laurus.

De biologische leverancier Natudis bekent dat ze het supermarktkanaal mijden. 'We hebben bewust een ander verkoopkanaal gekozen. Het personeel van natuurvoedingsspeciaalzaken is, anders dan bij supermarkten, deskundig. Zo komen onze producten het beste tot hun recht', geeft verkoopdirecteur Jan de Groot van Nutidis toe. Woordvoerder John van de West van Odin erkent eveneens dat zijn bedrijf supermarkten links laat liggen. 'Supermarkten hebben een andere doelstelling dan wij. Ons uitgangspunt is een mooiere wereld en een faire prijs, bij supermarkten spelen andere zaken. Zoals winst of hoge salarissen voor de top. Kijk maar eens naar het salaris van Ahold-topman Moberg.'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!