De versbeleving 2.0 van Plus

De versbeleving 2.0 van Plus

Goed eten, daar houden ze bij Plus van. Dat moet nu nog sterker tot uiting komen in de winkels met de kersverse Briljant 2.0-formule. Abcoude had woensdag de primeur. "Een moderne winkel met nadruk op verse producten, een ruime opzet en een dominant actieaanbod past goed bij onze huidige strategie", omschrijft algemeen directeur Jan Brouwer.

Centraal in de nieuwe winkel staat de Makerij. Daar worden producten vers op de winkelvloer bereid. Pizza's, sandwiches, warme kip, gebakken vis worden ter plekke klaargemaakt. Plus speelt hiermee in op de opmars van blurring.

Een ander nieuw element is het 'flexitariëreiland'. Klanten die eens 'een dagje zonder vlees' willen, kunnen daar terecht voor bonen, peulvruchten, eieren en vleesvervangers. Verder is er binnen de kruidenierswaren extra aandacht voor wijn, koffie, thee en speciaalbieren. Dat uit zich niet alleen in een uitgebreider assortiment, maar ook in uitleg over de achtergrond van de producten.

Plus-ondernemers krijgen lokaal de vrijheid om de winkelindeling aan te passen. Wel start de klant bij iedere vestiging op de versafdeling, via AGF naar vlees, kaas en vleeswaren en van daaruit naar brood. Tot slot is Selfpay geïntroduceerd, waarmee klanten zelf hun boodschappen kunnen afrekenen.