Appdate: Altijd de goedkoopste boodschappen

Appdate: Altijd de goedkoopste boodschappen

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Hiiper, H&M en Google.

Hiiper
Nooit meer te veel betalen! Nee, geen kreet van een discountsupermarkt deze keer, maar van een boodschappenvergelijker. Wie zijn boodschappenlijstje via de Hiiper-app samenstelt, is altijd zo goedkoop mogelijk uit, zo is de belofte.

Consumenten kunnen via de app of website van Hiiper hun favoriete producten toevoegen. Vervolgens wordt de prijs van dat product bij alle supermarkten in de omgeving berekend. Klanten kunnen het lijstje natuurlijk meenemen op hun telefoon, maar ook doorsturen naar supermarkten die in hun postcodegebied thuisbezorgen. Klanten kunnen volgens Hiiper dertig procent op hun boodschappen besparen. De app werkt momenteel bij tien supermarktketens, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Plus en Coop.

H&M
Een ‘seamless knit together’, dat wil H&M voor zijn klanten creëren met de scan & buy-functie die het test in zijn app. Gebruikers kunnen daarmee de streepjescode van een product scannen als het niet in de winkel is, om te controleren of het online wel beschikbaar is. Als dat het geval is, kunnen ze het product direct bestellen.

De nieuwe app-functie hoort bij een reeks pilots, waarbij de Zweedse modeketen on- en offline beter met elkaar probeert te verbinden. Zo worden ook tests gedaan met click & collect, retouren van onlinebestellingen accepteren in de winkel en next-day delivery.

Google
Google Home zet een nieuwe aanval in op Amazons Alexa. De voice-assistent van Google heeft een shopfunctie via stembesturing toegevoegd. Gebruikers kunnen daarmee online winkelen bij vijftig retailers die zijn aangesloten bij Google Express, waaronder Whole Foods, Walgreens en Target. Betalen kan via de Google Home-app.

Voorlopig kunnen gebruikers één product per bestelling plaatsen, en alleen producten tussen de vier en honderd dollar. Om te bestellen, zeggen ze bijvoorbeeld ‘OK Google, bestel handdoeken’, waarna Google Home een suggestie doet. Die kunnen ze vervolgens bevestigen, of afwijzen door ‘nee’ te zeggen.