Dit is de 'supermarkt der superlatieven'

Zurheide Feine Kost was al de fijnproeverstak van Edeka Group, maar heeft die status met zijn vernieuwde flagshipstore nog eens kracht bij gezet. Met de combinatie van delicatessen en gastronomische restaurants presenteert de familie Zurheide naar eigen zeggen een 'ervaringssupermarkt van superlatieven'.

Zurheide Feine Kost stond al bekend als de fijnproeverstak van Edeka Group, maar heeft die status met zijn vernieuwde flagshipstore in Düsseldorf nog eens kracht bij gezet. De vestiging in het Crown-complex is met vierduizend vierkante meter uitgebreid en bevat nu zestigduizend producten en een hele verzameling gastronomische afdelingen. De familie Zurheide presenteert naar eigen zeggen een 'ervaringssupermarkt van superlatieven'.

De vernieuwde winkel beslaat tienduizend vierkante meter, verspreid over twee verdiepingen. Gastronomie in de winkel is een essentieel onderdeel voor een toekomstbestendige supermarkt, zo is de overtuiging van de familie achter de keten. Klanten vinden onder meer het restaurant Setzkasten, een 'premium beef bar', een omzzarellabar en het vegetarische buffetrestaurant Pythagoras. Een nog exclusievere ervaring is te vinden in de Champagne Club Bar, waar bijzondere champagnes gecombineerd worden met exquise hapjes. In de naastgelegen 'champagne cave' worden meer dan dertig champagnehuizen gepresenteerd.

De vestiging heeft verder aparte counters voor patisserie, ham, koffie, sapjes en smoothies en verkoopt delicatessen van over de hele wereld. "Met de nieuwe winkel gaan we een stap verder", zegt Jörg Tittel, verantwoordelijk voor de gastronomie in Zurheide. "Mensen zullen niet maar alleen komen om te winkelen, maar om zich culinair te laten inspireren."

De 'oude' versie van winkel was in 2011 al eens goed voor een 'supermarkt van het jaar'-award. Zurheide heeft verder vestigingen in Oberhausen, Essen, Bottrop en Gladbeck.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen