Natuurtinten, kunst en een knipoog naar Coco in deze Chanel-winkel

Het Canadese Montreal is een Chanel-winkel rijker. Het Franse luxemerk kon niet ontbreken in het pas gerenoveerde luxe warenhuis Holt Renfrew Ogilvy en opende er een winkel van ruim driehonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. 

Het Canadese Montreal is een winkel van Chanel rijker. Het Franse luxemerk kon niet ontbreken in het pas gerenoveerde luxe warenhuis Holt Renfrew Ogilvy en opende er een winkel van ruim driehonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De winkel is compleet ingericht met stoffen en meubels die passen bij het modehuis. 

Het interieur is verzorgd door architect Peter Marino, afkomstig uit New York. Bij binnenkomst kom je eerst in een groot atrium waar de laatste Chanel-collectie tentoongesteld staat. Dan kun je via twee grote trappen richting ofwel de schoenensalon (rechts) of naar de lederwaren en accessoires (links). De kleuren zijn sober en er wordt veel gebruikgemaakt van de natuurtinten bruin, grijs en zwart.

De winkel hangt vol met kunstwerken van onder meer Hugo McCloud (bij de juwelen) en Fernando Daza (bij de paskamers). Voor de indeling van de bovenste verdieping is inspiratie gehaald uit het appartement van oprichtster Coco Chanel op de rue Cambon in Parijs. 

Het Holt Renfrew heeft tien vestigingen in Canada, waarvan twee in Montreal. In de warenhuizen vind je ook winkels van onder meer Louis Vuitton, Valentino en Tom Ford. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen