Het zachte Vlaamse accent, de geurige wafels en de alom bekende friet (géén patat!). Zo kennen we de stoere havenstad van Vlaanderen. Toch is Antwerpen ook een shoppingparadijs voor liefhebbers van grote en kleine merken.

Het zachte Vlaamse accent, de geurige wafels en de alom bekende friet (géén patat!). Zo kennen we de stoere havenstad van Vlaanderen. Toch is Antwerpen ook een shoppingparadijs voor liefhebbers van grote en kleine merken.


Het inspiratierondje start bij de Wasbar, waar je naast een kop koffie, lunch of diner ook je was kunt doen. Het idee ontstond bij Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau. De voormalige studenten waren het zat om elk weekend hun was naar hun ouders te slepen óf om urenlang in een tl-verlichte wasserette rond te hangen. Het resultaat: een horecalocatie waar je het nuttige met het aangename combineert. Het initiatief werd in 2012 opgestart en inmiddels telt België zes Wasbars.
 


We vervolgen de tour naar Dille & Kamille. Net als in Nederland vind je deze winkel niet op een A-locatie midden op de hoofdstraat, maar in een zijstraatje. Verder verschilt de zaak niet veel van die in Nederland. Wel zijn er grootse plannen met deze vestiging. Zo komt er onder meer een bed & breakfast boven en een restaurant naast, zodat consumenten kunnen genieten van een totaalbeleving: winkelen, eten én slapen in Dille & Kamille-sfeer.
 


Rondstruinen
In een tijd dat de meeste boekhandelaren het moeilijk hadden (denk terug aan 2011), startte Wouter Cajot ’t Stad Leest op Steenhouwersvest 16, de volgende stop van onze stadswandeling. Niet alleen de tijd zat tegen, ook de buurt rondom de winkel was niet je-van-het. Maar door Cajots bijzondere kijk op boeken en zijn ondernemersgeest zette hij een succesvolle winkel neer. De boeken liggen allemaal met hun omslag in Wasbar Stop je was in een wasmachine, bestel een kop koffie, een lunch of diner en geniet van het lekkers terwijl je vieze kleding schoon draait. de kijkrichting van de consument. De nadruk ligt niet op literatuur, maar op boeken met mooie fotografie of over een niche-onderwerp.
 En dan, Moose in the City. Je moet het maar aandurven: een winkel openen die volledig in het teken staat van Scandinavië. Hier vind je kleding van bijvoorbeeld Modström en Numph, en meubels en woonaccessoires van merken als Muuto en Hay. Een walhalla voor liefhebbers van die typische Nordic-stijl. We sluiten het inspiratierondje af bij Mark Conceptstore, een bijzondere samenwerking waar een fietsenzaak (De Geus), boekhandel (’t Stad Leest) en winkel in kantoorartikelen (Wunderkammer) samenkomen. Je kunt er terecht voor fietshelmen en -accessoires, een goed boek, ansichtkaarten of leuke spullen voor in huis. Een allegaartje, zou je denken. Maar zoals in elke sterke conceptstore komt het aanbod goed tot zijn recht. Toegegeven, een lichte overprikkeling ligt wel op de loer.
 


Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!