‘Geen goedkoop vlees in cheeseburgers’

Albert Heijn ontkent dat het goedkoop vlees gebruikt om de winstmarges van de cheeseburgers op te vijzelen. Het goedkope vlees zou vooral gebruikt zijn om productietechnische redenen.

Afgelopen weekeinde meldden diverse regionale media dat de supermarktketen goedkoop vlees, zogenaamd separatorvlees dat van karkassen van kippen wordt gestroopt, in de cheeseburgers stopt. De verkoopprijs van de burgers zijn echter hetzelfde gebleven. De prijs van dit separatorvlees is drie tot vier keer zo laag als van rund- of varkensvlees.

Een woordvoerder van AH erkent het gebruik van separatorvlees in de cheeseburgers, maar zegt dat dit slechts van tijdelijke aard is. ‘De cheeseburgers worden normaal gesproken in Duitsland geproduceerd. Onze leverancier heeft de productie echter naar Nederland verplaatst en daar is niet voldoende capaciteit om de gebruikelijke percentages van 60 procent varkens- en 22 procent rundvlees te handhaven.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!