Wolkje melk maakt thee minder gezond

Het gezondheidseffect van thee wordt teniet gedaan als er melk aan wordt toegevoegd. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van een Duitse cardioloog. Hij publiceert deze maand over zijn bevindingen in The European Heart Journal.

De zogenaamd caseïne-eiwitten in melk zouden de gunstige werking van anti-oxidanten (catechines) in thee teniet doen. Dat zou blijken uit echo-onderzoek aan aderen in onderarmen van vijftien vrouwen. De combinatie thee met melk maakt de aderwand stugger dan met thee alleen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!