De Zuid-Koreaanse fabrikant van platte beeldschermen LG Philips LCD heeft in het vierde kwartaal van 2006 een nettoverlies geboekt van 174 miljard won (144 miljoen euro). Dat maakte het concern dinsdag bekend. Philips heeft een belang van 32,7 procent in het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Volgens Philips en LG Electronics stond de winst onder druk door prijsverlagingen en hogere kosten. Het bedrijf heeft te kampen met felle concurrentie van rivalen als Samsung en Sony. Het verlies komt overeen met de verwachtingen van analisten. Ook de omzet voldeed aan de prognoses. Voor de bekendmaking van het kwartaalcijfer steeg het aandeel van LG Philips LCD op de beurs in Seoul met meer dan 1 procent. De marktwaarde van het concern bedraagt ongeveer 11 miljard dollar (8,5 miljard euro).

Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat de op een na grootste producent van platte beeldschermen ter wereld een verlies boekt. Een jaar eerder kwam het resultaat nog uit op een winst van 328 miljard won. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 3,07 biljoen won (2,53 miljard euro) tegen 2,96 biljoen won een jaar eerder.