Goed eerste kwartaal voor Wincor Nixdorf

Aanbieder van IT-oplossingen voor de retail- en bankwereld Wincor Nixdorf heeft een goed eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar achter de rug. Het Duitse concern, actief in meer dan 90 landen, zag de netto opbrengsten met 13 procent stijgen tot 549 miljoen euro, tegenover 488 miljoen vorig jaar. Voorts steeg ook de winst met 44 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 26 miljoen euro.

De cijfers werden dinsdag bekend gemaakt tijdens Wincor World, een driedaags evenement dat vanaf 1999 wordt gehouden in het Duitse Paderborn. Volgens de kersverse bestuursvoorzitter Eckard Heidloff zit het bedrijf op het goede spoor. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat deze goede resultaten zich zullen doorzetten in de rest van het fiscale jaar’, aldus de topman.

Heidloff werd tijdens de aandeelhoudersvergadering op 29 januari officieel aangesteld als de nieuwe bestuursvoorzitter van het IT-concern. Hij volgt Karl-Heinz Stiller op, die met pensioen gaat. Wel is Stiller nog benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!